Gå direkt till innehåll
Bolag inom food, fashion och fintech till Startup-Sweden

Nyhet -

Bolag inom food, fashion och fintech till Startup-Sweden

      Tio startupbolag inom sektorer som fashion, food och fintech deltar i Startup-Swedens andra acceleratorprogram 2018. Under en vecka får de utvalda bolagen från hela Sverige konkreta råd och tips från experter inom sälj, marknadsföring, juridik och pitchning. Bolagen deltar även i techevent.

      De utvalda bolagen är:

      • Lunamicro, Linköping, utvecklar nästa generations textiler som tar bort vätskor på ett sätt som är mer effektivt än nuvarande andningsbara material.
      • Detecht, Göteborg, har ett appbaserat larmsystem för motorcykelåkare som hjälper åkare i trafiken och förebygger olyckor.
      • Dynamic Documents, Stockholm, har en lösning för dokument som automatiserar den manuella hanteringen av exempelvis offerter och fakturor.
      • Pyzzle it, Stockholm, har en app i vilken barn kan skapa sina egna leksaker som sedan kan beställas.
      • Näktergal, Stockholm, har en plattform för blanco- och bolåneverksamhet som riktar sig till banker och fintech.
      • RaceONE, Göteborg, har en app där intresserade kan dela och följa lopp inom löpning och cykling.
      • Figuratic, Stockholm, har virtuell shoppingupplevelse för modeintresserade genom 3D och Augmented Reality där konsumenter kan prova kläder på en avatar.
      • ConsumIQ, Göteborg, har en app som underlättar vardagens matplanering genom användning av Machine Learning och Artificiell Intelligens.
      • It’s Re:Leased, Stockholm, har en plattform för månatliga abonnemang och engångsuthyrningar av bla vintage och second handkläder.
      • Enigio Time, Stockholm, har tagit fram en DLT och blockchainlösning som skapar och hanterar digitaliserade originaldokument.

      Utöver dessa tio bolag kommer ytterligare ett bolag att delta. Det är Sprout, som vann tävlingen Techstars Startup Weekend Foodtech Edition där en plats på Startup-Swedens acceleratorprogram stod på spel. Sprout utvecklar en app som gör det möjligt för konsumenter att göra hållbara val av matprodukter.

      Bolagen är uttagna av en bedömningskommitté bestående av representanter från: Vinnova, Almi invest, Energimyndigheten, Minc, Uminova och Chalmers Ventures. Årets andra acceleratorprogram äger rum 28 maj - 1 juni.

      Om Startup-Sweden

      Mer information:
      mikaela.lindberg@tillvaxtverket.se
      08-681 77 29
      arash.sangari@tillvaxtverket.se
      08-681 65 98

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191