Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Final i Business Challenge

Idag måndag den 16 november går finalen i Business Challenge av stapeln. Tillväxtverket är en av finansiärerna och generaldirektör Gunilla Nordlöf deltar i juryn.

Ikväll deltar Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf i juryn i Business Challenge final. Business Challenge är en rådgivarorganisation som arbetar för att fler unga ska förverkliga och kommersialisera sina idéer genom att starta och utveckla befintliga företag. En tävling som arrangeras två gånger per år.

Till senaste omgången av tävlingen som arrangerades under våren 2015 anmälde sig runt 400 företag. De fick presentera sin affärsidé inför en namnkunnig jury och fick feedback och coachning. Ett antal av dem hade sedan möjlighet att vinna ett anpassat affärsutvecklingsprogram.

Tillväxtverket finansierar Business Challenge för att de kompletterar det företagsfrämjande systemet nationellt och regionalt med ett särskilt erbjudande till målgruppen studenter. Business Challenge ger studenter möjlighet att utveckla sina entreprenöriella förmågor, för att bättre möta en framtid där företagande kommer spela en stor roll.

Syftet är att sprida och inspirera vilka möjligheter entreprenörskap och företagande kan innebära för den enskilda individen och för samhället i stort. Business Challenge vill främja ungas företagande och uppmuntra fler att se entreprenörskapet som en möjlig framtida karriärsväg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191