Gå direkt till innehåll
Rikard Lundgren, adept och Anna Sjödin, mentor, deltog i mentorprogrammet 2017
Rikard Lundgren, adept och Anna Sjödin, mentor, deltog i mentorprogrammet 2017

Nyhet -

Mentorsinsatser utvecklar nytt företagande

En mentor kan vara den injektion som behövs för att utveckla företagandet. Forskning visar att mentorsinsatser stärker företagare och ger lönsammare företag med högre överlevnadsgrad. Mentor Eget Företag ger möjligheter att ta nya steg i företagandet.

Mentorprogrammet finansieras av Tillväxtverket och drivs av NyföretagarCentrum i 200 kommuner.

-Många som är helt nya företagare har inte de kontaktnät de behöver för att starta och driva eget, säger Therese Käck på NyföretagarCentrum Sverige och projektledare för Mentor Eget Företag.

I programmet får företagare stöd av en mentor och kan fokusera på ett specifikt område, till exempel marknadsföring. Under ett år kan företagaren ta upp frågor och utmaningar med sin mentor. Alla företagare som är adepter deltar även i nätverksträffar under året.

Rikard Lundgren driver företaget 2change World AB, han är en av de adepter som har deltagit i programmet.

- Jag är en ganska driven person. Min mentor Anna Sjödin hjälpte mig att få ordning och klarhet i tankarna. Jag kunde ta steget från idé till verklighet. Som grädde på moset har jag fått en vän, säger han.

För mentorerna är mentorskapet ett sätt att fortsätta utvecklas och växa.

-Jag har alltid inspirerats av att följa andra personers utveckling. Det är lärorikt och ett sant privilegium att få vara ett stöd på vägen. Hur fantastiskt är det inte att dina egna positiva och negativa upplevelser kan bidra till någon annan persons utveckling, säger Anna Sjödin

Mentor Eget Företag är kostnadsfritt för adepten och pågår under cirka ett år.

Om programmet Mentor Eget Företag

Mer information:

Antonio Tolj 08-681 65 99

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191