Gå direkt till innehåll
Myndighetssamarbete matchar kompetens med företagens behov

Nyhet -

Myndighetssamarbete matchar kompetens med företagens behov

Rätt kompetens, på rätt plats i rätt tid. Det är målet för de fyra myndigheterna Arbetsförmedlingen, Myndigheten för yrkeshögskolan, Skolverket och Tillväxtverket i ett nytt samarbete för att stärka företagens konkurrenskraft och regioners attraktivitet.

Kompetensförsörjning är ett komplext område med många aktörer som verkar på olika arenor utifrån olika sakfrågor, nivåer och målsättningar. Dessa behöver kompletteras och samordnas.

- Idag finns det brister i systemet som gör att företagen inte får tillgång till den kompetens de behöver. Ett nära samspel mellan olika nationella satsningar kan rätta till det. Tanken är att det även ska leda till ett mer samlat grepp regionalt, säger Monika Kväl, programansvarig för de regionala kompetensplattformarna på Tillväxtverket.

De fyra myndigheterna ska bland annat involveras i Tillväxtverkets strategiska regionarbete där varje regions behov och utmaningar inom kompetensförsörjning ska beaktas. I slutet av året kommer referensgruppens sammansättning att utvärderas.

- Då kommer vi även att fatta beslut om, om fler myndigheter eller organisationer ska delta i samarbetet, säger Camilla Karlsson som koordinerar arbetet på Tillväxtverket.

Vill du veta mer om referensgruppen eller om Tillväxtverkets arbete med regionala kompetensplattformar, kontakta:

Monika Kväl

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191