Gå direkt till innehåll
Ny checklista för restaurangföretagare

Nyhet -

Ny checklista för restaurangföretagare

Företagarsajten verksamt.se lanserar en ny checklista för blivande restaurangföretagare. Genom att svara på några frågor får företagaren snabbt en översikt över de uppgifter som ska lämnas till olika myndigheter och kommunen.

Checklistan riktar sig till blivande företagare som funderar på att starta restaurang, café eller gatukök. Den kan också användas av personer som möter nyföretagare för guidning och vägledning.

Genom att svara på ett antal frågor får företagaren svar på:

  • vilka uppgifter du behöver lämna
  • vilka tillstånd du måste söka
  • till vilken myndighet eller kommun du ska lämna uppgifter och söka tillstånd

Checklistan kan användas av alla, oavsett i vilken kommun företagaren är verksam. För 15 pilotkommuner kommer det att finnas mer riktad information för att ansöka om olika typer av tillstånd.

De 15 pilotkommunerna är: Botkyrka, Gotland, Göteborg, Halmstad, Härnösand, Stockholm stad, Sundsvall, Timrå, Linköping, Nacka, Norrköping, Sigtuna, Skellefteå, Uppsala och Örebro.

Checklistan har utvecklats i samverkan mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Tillväxtverket och Bolagsverket som en del av regeringens satsning på Digitalt Först – en enklare förvaltning med smarta digitala tjänster.

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av uppdragen är myndighetssamarbetet Starta och driva företag. Syftet är att förenkla för företagare, bland annat genom sam­ordnad information och service på verksamt.se.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191