Gå direkt till innehåll
Sökes till Startup-Sweden: Lovande bolag inom gaming

Nyhet -

Sökes till Startup-Sweden: Lovande bolag inom gaming

Nu är det dags att söka till årets andra boot camp i satsningen på digitala startupbolag; Startup-Sweden. Den här gången riktar vi oss till lovande bolag inom gaming.

Startup-Sweden ger mindre snabbväxande digitala bolag från hela Sverige tillgång till startup-scenen i Stockholm. Under en intensiv vecka kan bolagen utöka sitt nätverk med andra företag, finansiärer och möjliga partner. De får också utveckla sina kunskaper inom affärsutveckling.

Årets andra boot camp arrangeras i Stockholm 29 maj -2 juni. Temat den här gången är gaming. Sökande kan vara utvecklare av dataspel för underhållning och lärande (Edtech) och så kallad gamification (digitala verktyg med spelmekanismer) – oavsett plattform. Även utvecklare av mjukvaror som underlättar utveckling av dataspel kan söka till Startup-Sweden.

Samarbetspartners är Gameport i Karlshamn, The Game Incubator i Gothia Science Park i Skövde, STING spelinkubator i Stockholm, LiU Innovation i Linköping, MINC Game i Malmö och Arctic Game Lab som finns representerad i Skellefteå, Boden, Luleå, och Piteå.

-Den här gången tar vi hjälp av centrala aktörer inom gaming från hela landet. Gemensamt vill vi nå ut till landets mest spännande startups inom gaming just nu som vill ta sitt bolag till nästa nivå, säger Arash Sangari, projektledare på Tillväxtverket.

I fjol deltog 40 startups från hela landet i Startup-Sweden. Ett av resultaten blev investeringar på över 20 miljoner kronor i 16 av bolagen.

Ansökan och mer om Startup-Sweden.

Ytterligare information:

Arash Sangari, Tillväxtverket

08-681 65 98

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är att bidra till att företag utvecklas genom att ta vara på digitaliseringens möjligheter. Startup-Sweden riktar sig till små snabbväxande företag med en produkt eller tjänst som bygger på en digital plattform.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191