Gå direkt till innehåll
Tobias Wernius, grundare av startupbolaget Speak Up!
Tobias Wernius, grundare av startupbolaget Speak Up!

Nyhet -

Startup-Swedenbolag till EU-tävlingen Ideas from Europe

Idéer som gör världen bättre. Det är ett av kriterierna för de entreprenörer som går vidare i EU-tävlingen Ideas from Europe. Det svenska bidraget är startupbolaget Speak Up! från Stockholm.

För andra gången arrangerar EU-kommissionen tillsammans med nederländska TEDx Binnenhof pitchtävlingen Ideas from Europe. På EU:s stora företagskonferens i Tallinn, Estland den 21-23 november kommer entreprenörer från hela EU att pitcha sina affärsidéer. Det ska vara idéer som gör världen bättre i något avseende. De tio bästa går vidare till den stora finalen i nederländska Haag under våren 2018.

Det svenska bidraget är startupbolaget Speak Up!, som har utvecklat en app för att motverka mobbning, våld och andra problem som drabbar ungdomar. Uttagningen gjordes i samband med Tillväxtverkets satsning Startup Sweden, ett utvecklingsprogram för digitala bolag från hela Sverige. Den senaste omgången var inriktad på företag med hållbarhet som affärsidé.

På frågan om vad deltagandet i tävlingen betyder för startupbolaget säger dess grundare Tobias Wernius:

- Eftersom mobbning och utanförskap är ett globalt problem inte minst bland länderna i EU så hoppas jag att fler länder i Europa ska få upp ögonen för denna lösning som kan ge alla unga en egen röst.

Mer om tävlingen Ideas from Europe

Mer information:

Maria Evertsson 08-681 91 26

Ämnen

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191