Gå direkt till innehåll
Ambassadörer med i unik ledarskapsutbildning

Pressmeddelande -

Ambassadörer med i unik ledarskapsutbildning

Bildtext: Hanna Bruce, Växbolin,  ambassadör för kvinnors företagande. Foto: Tillväxtverket

Fyra av Tillväxtverkets ambassadörer för kvinnors företagande har valts ut att delta i den internationella ledarskapsutbildningen Women Up Sweden. Utbildningen arrangeras av Maud Olofsson och konsultjätten McKinsey & Co. Sverige är det andra landet i världen som sätter igång den här utbildningen.


Utbildningen Women Up Sweden är ett resultat av Maud Olofssons medverkan i Hillary Clintons råd International Council on Women’s Business Leadership. Totalt deltar 36 entreprenörer och företagsledare i ledarskapsutbildningen.


Utbildningen presenteras idag onsdag vid en presskonferens i Stockholm där bland andra Maud Olofsson, Magnus Tyreman, Nordenchef för McKinsey & Co samt Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna deltar.

Tid: Onsdagen den 29 januari kl 11.00

Plats: Hotell Skeppsholmen, Stockholm


De fyra ambassadörer för kvinnors företagande som deltar i utbildningen är Anna Strandgren, Gränshandel i Hemavan, Hanna Bruce, Växbolin i Bollnäs, Kristina Theander, Middagsfrid i Stockholm och Pernilla Ramslöv, NOX Consulting i Stockholm.  Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf är en av utbildningens 36 mentorer.


Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet. Golden Rules of Leadership innebär en breddning av regeringsuppdraget Främja kvinnors företagande till att även omfatta ledarskap  Genom att arbeta med ledarskap i företagande och i arbetsliv kan fler kvinnor få möjlighet att nå ledande positioner. Läs mer på www.tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande  och på www.goldenrules.se .


Ytterligare information:

Anna Lithagen, projektledare Golden Rules of Leadership Tillväxtverket, 08-681 65 18


Ämnen

Kategorier


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191