Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Enkelt att starta aktiebolag på verksamt.se

Fler än någonsin väljer att starta aktiebolag. Många gör det direkt på Internet, på företagarsajten verksamt.se. Där samlar myndigheterna all information och alla e-tjänster som behövs för att snabbt komma igång med sitt företag.

Nu ersätter företagarsajten verksamt.se Bolagsverkets och Skatteverkets tidigare e-tjänst foretagsregistrering.se fullt ut. Därmed är det enklare än någonsin att starta och driva företag. På verksamt.se finns det offentliga Sveriges information och service till företagare samlat på ett ställe, vilket sparar tid för företagaren.

Sedan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket öppnade verksamt.se i juni 2009 har kännedomen om företagarsajten ökat successivt. I oktober 2010 hade den 54 000 unika besökare. Många av dem väljer att logga in med sin e-legitimation på Mina sidor för att registrera ett nytt företag i Bolagsverkets och Skatteverkets e-tjänster. Första veckan i november registrerades drygt 900 nya aktiebolag via e-tjänsterna på verksamt.se. Det är en ökning med nära 400 procent jämfört med samma period månaden innan. Ökningen beror bland annat på att små aktiebolag numera kan välja att inte ha revisor.

På Mina sidor finns också Tillväxtverkets e-tjänst Skapa en affärsplan där man steg för steg kan utveckla sin affärsidé. Hittills har runt 12 000 affärsplaner registrerats. Mycket av informationen i affärsplanen kan användaren sedan återanvända när hon eller han registrerar sitt företag.

Självklart kan den som redan driver företag sköta många av sina ärenden via Mina sidor på företagarsajten verksamt.se. Det går till exempel att ändra uppgifter i redan registrerade företag eller avveckla sitt företag.

Myndigheterna som står bakom verksamt.se presenterar företagarsajten under eFörvaltningsdagarna, mötesplatsen för alla som arbetar med verksamhetsutveckling inom offentlig förvaltning. eFörvaltningsdagarna pågår den 17-18 november på Kistamässan i Stockholm.

Ytterligare information:

Anna Johansson, Tillväxtverket, anna.johansson@tillvaxtverket.se, 08-681 95 58

Hans Ekstål, Bolagsverket, hans.ekstal@bolagsverket.se, 070-659 53 55

Magnus Wallström, Skatteverket, magnus.wallstrom@skatteverket.se, 010-574 86 13

www.verksamt.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191