Gå direkt till innehåll
Här är kandidaterna till Stora Turismpriset 2016

Pressmeddelande -

Här är kandidaterna till Stora Turismpriset 2016

Nu har kandidaterna till Stora Turismpriset 2016 utsetts. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Orbaden SPA & Resort  www.orbaden.se

Welcome Uppsala AB  www.welcomeuppsala.se

Arvika Kanotcenter  www.arvikacanoe.se

Brokamåla Gård  www.brokamala.se

Gotlands Museum  www.gotlandsmuseum.se

Vox Hotel  www.voxhotel.se

Upplev Norrköping AB  www.upplevnorrkoping.se

The Glass Factory  www.theglassfactory.se

Little Rock Lake Zipline  www.swedenzipline.com

Nutti Sámi Siida  www.nutti.se

Skansen  www.skansen.se

Glasets Hus  www.glasetshuslimmared.se

Blå Huset  www.blahuset.nu

Friluftsbyn  www.friluftsbyn.se

Sjöevent i Västerås AB  www.sjoevent.se

- Årets nominerade till Stora Turismpriset 2016 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige. Representationen är god och varierad med spännande aktiviteter och upplevelser både i stad och på landsbygd, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Vinnaren utses den 18 oktober. Priset delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg samma dag i anslutning till Stora Tillväxtdagen.

Mer information:

Therese Lindberg, Tillväxtverket 08-681 91 03

För 23:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.

Ämnen

Kategorier


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191