Gå direkt till innehåll
Kulturcentrum i Småland får Stora Turismpriset 2014

Pressmeddelande -

Kulturcentrum i Småland får Stora Turismpriset 2014

Foto: Johan Grönberg

Bildtext: Kjell Åke Hansson, vd på Astrid Lindgrens Näs, tar emot Stora Turismpriset 2014. Till vänster Cecilia Schedin Seidegård, ordförande Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, och till höger Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket.


Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby är en stark och berörande upplevelse som tilldelas Stora Turismpriset 2014. Priset på 100 000 kronor delades ut i dag den 16 oktober i Stockholm.

Stiftelsens motivering lyder:

"Årets vinnare är ett inspirerande föredöme för hur man lyckas skapa balans och dynamik mellan kulturarv och nytänkande. Utifrån ett starkt varumärke har man genom att tillföra ny kunskap och tematiserade produkter skapat en stark och berörande upplevelse. Med stort fokus på samarbete och hållbarhet och med förankring i den småländska myllan, har Astrid Lindgrens Näs raskt utvecklats till ett besöksmål för nationell och internationell marknad."

  Läs mer om vinnaren på www.astridlindgrensnas.se.

Övriga finalister var Vemdalsskalets nya torg, Smålandet Älg & Bisonsafari, Fallängetorp, Kungsträdgården Park & Evenemang, Virå Bruk, Umeå 2014, Sahlins struts, Visit Karlstad, ICEHOTEL, Visby Centrum och Stilleben.

För 21:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset på 100 000 kronor ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Övriga nominerade får 10 000 kronor vardera. Pengarna ska användas till kunskapshöjande insatser. Läs mer om stiftelsen på http://bit.ly/1dSABBK .

 

  Ytterligare information:

 Kjell Åke Hansson, vd Astrid Lindgrens Näs 0703-849 420

Cecilia Schelin Seidegård, ordförande Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, 0705-336 605

 Therese Lindberg, Tillväxtverket 08-681 91 03


Ämnen


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191