Gå direkt till innehåll
Sökes - Sveriges mest lovande digitala entreprenörer

Pressmeddelande -

Sökes - Sveriges mest lovande digitala entreprenörer

Nu inleds sökandet efter deltagare till Startup-Sweden, ett boot camp som riktar sig till de mest spännande digitala startup-bolagen från hela Sverige.

Tillväxtverkets satsning Startup-Sweden ger bolag från hela landet inom olika branscher möjlighet att under fem dagar få utveckla sin affärsutvecklingskompetens och utvidga sitt nätverk på plats i Stockholm. Företagen får också chansen att pitcha sin affärsidé på en större demodag för digitala bolag, där investerare och affärsänglar som är intresserade av många investeringsfaser deltar.

Vem kan ansöka?

  • Du har en produkt eller tjänst som bygger på en digital plattform där hela världen är din marknad.
  • Du är validerad eller antagen av en inkubator eller science-park. Du har med stöd av marknaden eller finansiärer dokumenterade bevis på att företagets affärsidé är framgångsrik, så kallat ”proof-of-concept”.
  • Du har en färdig prototyp eller betaversion av din produkt eller tjänst.
  • Ditt team eller nyckelpersoner kan vara i Stockholm med övriga bolag den aktuella veckan.
  • Ditt team har en vilja att lära och dela med sig av både erfarenheter och framsteg med andra bolag i boot camp-satsningen.

I slutet av 2016 arrangerar Tillväxtverket Demodagen, där de deltagande startup-bolagen samlas och möter privata investerare, representanter för offentligt riskkapital och affärsänglar.

-Sverige är ledande inom innovation och digitalt entreprenörskap. Det ska vi fortsätta att vara. Med Startup-Sweden bidrar vi till att stärka konkurrenskraften för utvalda företag i hela Sverige som har potential att växa och bli framgångsrika nya digitala entreprenörer, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.

Den första ansökningsomgången för Startup-Sweden pågår fram till den 14 februari.

Läs mer om satsningen och ansökan här.

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är att bidra till utvecklingen av digitalt entreprenörskap i hela landet. Startup-Sweden är en insats riktad till spetsföretag som redan utnyttjar digitaliseringen i sitt utvecklingsarbete.

Ytterligare information:

arash.sangari@tillvaxtverket.se 08-681 65 98

marcus.liu@tillvaxtverket.se 08-681 91 02

Ämnen

Kategorier


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191