Gå direkt till innehåll
Tunga techprofiler till FemTech boot camp i höst

Pressmeddelande -

Tunga techprofiler till FemTech boot camp i höst

I höst är det dags igen för FemTech boot camp, Tillväxtverkets acceleratorprogram för startupbolag där minst en av grundarna är kvinna. Under veckan möter deltagarna flera tunga techprofiler.

För andra året i rad, anordnar Tillväxtverket acceleratorprogrammet FemTech boot camp tillsammans med innovationsgruppen Wellstreet. Programmet är del av Tillväxtverkets insats Startup Sweden och riktar sig till startupbolag där minst en av grundarna är kvinna. Under fem dagar i september kommer tio utvalda startupbolag från hela Sverige få möjligheten att träffa och coachas av techprofiler, entreprenörer och internationella investerare.

- Till FemTechs andra omgång i höst har vi lyckats samla flera tunga namn som är med och coachar bolagen under deras tillväxtresa. Det här är ett enastående tillfälle för svenska startupbolag med minst en kvinnlig grundare att få tillgång till ett väldigt kompetent nätverk, säger Tatjana Choudhary, projektledare för Startup Sweden på Tillväxtverket.

Bland de techprofiler som kommer att delta och coacha bolagen finns Maren Thomas Bannon (Jane VC), Jane Walerud (Walerud Ventures), Louise Samet (Blossom Capital), samt entreprenören Anders Lindqvist för att nämna några.

- Startup Sweden och Tillväxtverket har under det senaste året tagit fram ett väl genomarbetat initiativ i sina acceleratorprogram. Med ett imponerande urval av deltagande bolag i kombination med ett gediget program lägger de grunden till ett värdefullt tillskott för svenska startup-ekosystemet, säger Anders Lindqvist, en av entreprenörerna och investerarna som coachar bolagen under veckan.

Sista ansökningsdag till FemTech Bootcamp är 1 augusti. Programmet är kostnadsfritt och pågår mellan 9–13 september 2019. För att kvalificera sig ska företagets produkt eller tjänst vara marknadsintroducerad eller marknadsnära. Mer information om veckan och ansökan finns här.

Om FemTech boot camp

Om Startup Sweden

Mer information:

Arash Sangari, programansvarig Tillväxtverket

+46 763 41 06 63

Fakta om Startup Sweden

Tillväxtverkets satsning Startup Sweden erbjuder tio utvalda bolag från hela Sverige en veckas acceleratorprogram vid ett antal tillfällen varje år. Nästa acceleratorprogram, FemTech boot camp 9 - 13 september, riktar sig till företag med kvinnor som grundare. Under en vecka får bolagen praktiska och konkreta kunskaper från ledande experter. De får även möjlighet att nätverka och möta investerare. Sedan starten 2016 har 130 bolag från hela Sverige deltagit i Startup Swedens acceleratorprogram. Under 2016 – 2018 drog 25 av dessa bolag in över 125 miljoner kronor i riskkapital.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191