Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Uppskattad snabbkurs i att starta företag

Nu får den som funderar på att starta företag hjälp av myndigheterna med att få samlad information om vad som behövs för att starta eget.

Medverkande och arrangörer är myndigheterna Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tullverket.

Lokala rådgivare, finansiärer och andra aktörer finns på plats för att informera om vad de erbjuder nya företagare för stöd. Under dagen berättar en lokal företagare om sin företagsstart.

Hit kommer Starta företag-dagen under våren 2012:

Malmö 13 mars, 15 maj

Stockholm 14 mars, 18 april, 30 maj

Göteborg 20 mars, 17 april, 29 maj

Borlänge 28 mars

Karlstad 10 maj

Umeå 22 maj

Sammanlagt har 27 000 personer gått på Starta företag-dagen. Deltagarna är mycket nöjda med dagen enligt utvärderingarna som görs av myndigheterna. Så här tyckte några tidigare deltagare:

”Det var en helt lysande dag, massor av information som det varit svårt att få struktur på själv, tusen tack!”

”Kommer definitivt att rekommendera den till andra!”

Starta företag-dagen är kostnadsfri. Mer information och möjlighet att anmäla sig finns på företagarsajten verksamt.se: http://www.verksamt.se/starta-foretag-dagen  

 

Starta företag-dagen vänder sig i första hand till den som funderar på att starta företag. Målsättningen med dagen är att ge deltagarna överblick över vad man behöver veta och göra för att starta företag. Deltagarna får information om vad myndigheter och andra aktörer har för uppgifter och vilken typ av hjälp som erbjuds. Bakom dagen står Tillväxtverket, Bolagsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Tullverket. Hittills har över 27 000 personer deltagit i Starta företag-dagen. Läs mer på www.verksamt.se/starta-foretag-dagen .

 

Ytterligare information:

Ulf Larsson, Tillväxtverket, 0733-55 24 55

Kerstin Thynell, Skatteverket, 0739-44 19 07

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191