Gå direkt till innehåll
Ny chans i maj att söka produktionsstöd för audiovisuella verk

Nyhet -

Ny chans i maj att söka produktionsstöd för audiovisuella verk

När ansökan om produktionsstöd till audiovisuella verk öppnade för första gången i november 2022 var söktrycket högt. Den andra maj öppnar en ny utlysning. Stödet riktar sig till dig som ska producera spelfilm, dokumentärfilm, dramaserie eller dokumentärserie i Sverige.

Stödet har en budget på 100 miljoner per år. Under 2023 kommer det finnas två ansökningstillfällen, 2 maj 2023 och 18 september 2023. Budgeten kommer att delas jämt mellan ansökningsomgångarna inklusive administration av stödet.

Det övergripande målet med stödet är att öka antalet spelfilmer, dokumentärer och dramaserier, som helt eller delvis produceras i Sverige och därmed bidrar till positiva samhällsekonomiska effekter. Stödet kan sökas av företag som har produktion av audiovisuella verk som sin huvudsakliga verksamhet.

Stödet styrs av förordning (2022:1386) om statligt stöd till produktion av audiovisuella verk och kommissionens förordning (EU) nr 651/2014. De styrande förordningarna kompletteras av Tillväxtverkets allmänna villkor.

På tillvaxtverket.se kommer det löpande uppdateras med mer information inför att ansökan öppnar den 2 maj.

Kontakt
Daniel Thuresson
Kristian Enblom
Kontakta oss gärna via e-post avi@tillvaxtverket.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191