Gå direkt till innehåll
13 projekt gör företag på landsbygderna mer digitala

Nyhet -

13 projekt gör företag på landsbygderna mer digitala

Företag på landsbygder har särskilda utmaningar. Därför får 13 projekt nu stöd som ska göra att små och medelstora företag på landsbygderna ska bli mer digitala. 

I höstas gick Tillväxtverket ut med en utlysning för att få in projekt som bidrar till att företag på landsbygder blir mer digitala. Det gör att företagen bättre kan ta tillvara sina affärsmöjligheter och öka sin konkurrenskraft. Satsningen är en del av ett regeringsuppdrag som ska utveckla och stärka Sveriges landsbygder.

Åtta av projekten ska tillämpa metoder, modeller och verktyg för att företagen ska göra en digital resa. Fem av projekten ska öka kunskapen om de särskilda utmaningar som företag på landsbygder har kring digitaliseringens möjligheter.

– Små företag på landsbygder som finns i glesa strukturer har mycket att vinna på att öka sin digitalisering. Det gäller särskilt företag med färre än tio anställda. Den här satsningen ska bidra till att stärka affärsutvecklingen i företagen på landsbygderna, säger Per-Olof Remmare, projektledare för uppdraget på Tillväxtverket.

Bredden på projekten är stor. I satsningen finns både privata företag och offentliga organisationer. 

Här är projekten som fått finansiering.

Mer information om landsbygdsuppdraget.

Mer information
Per-Olof Remmare, 08-681 94 92 
fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se

Tony Meurke
08-681 94 10
fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se

Ämnen

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191