Följ Tillväxtverket

Årets Studentföretagare 2019 satsar på framtidens odlingsteknik

Nyhet   •   Jan 18, 2019 15:41 CET

Årets Studentföretagare 2019 är Hamza Qadoumi, Ecobloom. Priset delas ut av Entreprenörskapsforum (vd Johan Eklund), Tillväxtverket (projektledare Filmon Thumizghi) och Triton Advisers (Karin Möllborg) Foto: Entreprenörskapsforum

Inspirerad av en tusenårig metod har Hamza Qadoumi utvecklat ett självförsörjande miniatyrväxthus. Han är student vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, KTH, och grundare av företaget Ecobloom. Nu är han också Årets Studentföretagare 2019.

Priset är 150 000 kronor och en plats i den internationella finalen 10 - 12 april i Macao, Kina.

Juryns motivering löd: ”Vinnare är den studententreprenör som har hållbarhetstänk och som trygg presentatör och som skapare av lugna miljöer öppnar dörren till en smartare och hälsosammare livsstil.”

-Att bli Årets studentföretagare ger oss en välbehövlig kapitalboost och ovärderliga möjligheter till internationell exponering och utökat nätverk. Det känns särskilt roligt att få representera Sverige då vi är väldigt noga med att lyfta fram att vi är en svensk startup som arbetar med en svensk innovation, säger Hamza Qadoumi till Entreprenörskapsforum.

För intervjuer kontakta: Hamza Qadoumi, 070–7342623, hamza@ecobloom.se

Fakta om Årets Studentföretagare:

Tävlingen är för studenter på kandidat- eller masternivå och syftar till att uppmärksamma och premiera dessa entreprenöriella och kreativa studenter. Tävlingen delas upp i två delar, en svensk och en internationell final. Den svenska tävlingen arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket. Triton Advisers (Sweden) AB är sponsor. Finalen, GSEA, arrangeras av Entrepreneur’s Organization (EO). I år äger den rum i Macao, Kina. Läs mer om GSEA på www.gsea.org .