Gå direkt till innehåll
Arena för samverkan utvecklar besöksnäringen

Nyhet -

Arena för samverkan utvecklar besöksnäringen

Besöksnäringen får en egen samverkansarena. Tillväxtverket ska stödja och underlätta för besöksnäringen att samlas och samordna sig i syfte att bidra till näringens utveckling. Regeringen avsätter tre miljoner kronor till uppdraget.

Samverkansarenan ska företräda besöksnäringens intressen och näringens små och medelstora företag. Den ska också formulera näringens behov och ha en drivande roll i näringens utveckling. Tillväxtverkets uppgift blir att stödja besöksnäringen i arbetet med att utveckla denna samverkansarena som ska ägas och drivas av besöksnäringens aktörer. Tidigare har Tillvaxtverket haft uppdraget att stödja etableringen av en samverkansarena inom livsmedelssektorn där nu Sweden Food Arena är på plats.

-Vi är glada över att ha fått det här uppdraget och ser det som mycket viktigt för besöksnäringens utveckling. Näringen är starkt beroende av samspelet mellan det offentliga och företagen för att skapa attraktionskraft för en plats eller en destination, säger Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef på Tillväxtverket.

Inom kort kommer regeringen även att presentera en strategi för turism och besöksnäring i Sverige, skriver näringsdepartementet i ett pressmeddelande. Strategin ska bidra till att skapa goda långsiktiga förutsättningar för en hållbar och växande besöksnäring med en självklar roll som export-, jobb- och integrationsmotor.

Regeringens pressmeddelande om samverkansuppdraget 

Om Tillväxtverkets arbete för turism och besöksnäring

Mer information:

Erika Rosander 08-681 65 18

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191