Gå direkt till innehåll
Codarica och ToldBy tävlar i Creative Business Cup

Nyhet -

Codarica och ToldBy tävlar i Creative Business Cup

Vinnarna i den svenska uttagningen av Creative Business Cup är nu på plats i Köpenhamn för att tävla i den internationella finalen. Tävlingen riktar sig till entreprenörer inom de kulturella och kreativa näringarna.

Syftet med den internationella tävlingen Creative Business Cup är att stärka affärskunskapen hos kreativa entreprenörer och att stärka deras förmåga att driva företag med kreativ kompetens. Codarica som vann uttagningen i Sverige och är Sveriges nationella representant i tävlingen. De kommer att tävla mot vinnare från 45 andra länder från hela världen. Codarica utvecklar spel som lär ut grunderna i programmering för barn i åldern 6-8 år. Start up-företaget ToldBy som tävlar i kategorin hälsa har tagit fram en mobil-tjänst som innehåller berättelser och psykologiskt stöd för att förbättra diabetikers egenvård.

Under finalen i Köpenhamn anordnas workshops och seminarier och företagen får träffa andra entreprenörer, stödorganisationer och investerare. Dessutom kommer ett stort nätverk av affärsänglar finnas på plats.

Syftet med Tillväxtverkets program för kulturella och kreativa näringar är stärka Sveriges konkurrenskraft och bidra till en ökad tillväxt för företagen inom den kulturella och kreativa sektorn. Att arrangera den svenska uttagningen i Creative Business Cup är en del i det arbetet.

Mer om Tillväxtverkets arbete med Creative Business Cup 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterade nyheter