Gå direkt till innehåll
Digitala jättar i samarbete med Startup Sweden

Nyhet -

Digitala jättar i samarbete med Startup Sweden

Nästa omgång av Tillväxtverkets satsning på digitala startupbolag, Startup Sweden, genomförs tillsammans med telekommunikationsjätten Ericsson och teleoperatören Telia. Den här gången kan spännande startupbolag inom området Internet of Things delta i årets fjärde Boot Camp.

Startup-Sweden ger lovande digitala startupbolag från hela Sverige möjlighet att under fem dagar utveckla sin kompetens inom affärsutveckling och utvidga sitt nätverk på plats i Stockholm.

-Med vår medverkan vill vi stödja innovation och samarbete mellan startups och företag. Internet of Things är en spännande industritrend som skapar insikt och hjälper företag att generera helt nya tjänster och affärsområden. Vi ser att Internet of Things kommer att driva förändring både för individer, företag och samhälle, säger Peter Laurin, regionchef på Ericsson för norra Europa och centrala Asien.

Förutom Ericsson och Telia samarbetar Tillväxtverket även med Telias enhet för startups; Purple+, som tillsammans skapar ett program om trender inom dagens och morgondagens Internet of Things.

Ansökningsomgången för Startup-Sweden IoT pågår fram till den 23 oktober.

Läs mer om satsningen och ansökan här.

Fakta om Internet of Things:

Internet of Things är ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder och andra saker, förses med små inbyggda sensorer och datorer. 50 miljarder enheter beräknas vara uppkopplade i världen år 2020.

Ytterligare information:

marcus.liu@tillvaxtverket.se 08-681 91 02

arash.sangari@tillvaxtverket.se 08-681 65 98

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är att bidra till utvecklingen av digitalt entreprenörskap i hela landet. Startup-Sweden är en insats som riktar sig till spetsföretag som redan utnyttjar digitaliseringen i sitt utvecklingsarbete.

Följ oss på Twitter @startup_sweden.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191