Gå direkt till innehåll
Företagare och minister möts på Förenklingsresan i Karlstad

Nyhet -

Företagare och minister möts på Förenklingsresan i Karlstad

Förenklingsresan för fler och växande företag kommer till Karlstad 4 oktober. Där träffar Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf och näringsminister Ibrahim Baylan lokala företagare inom bland annat besöksnäring och restaurang för att lyssna till företagarnas behov av regelförenkling.

Besöket i Karlstad blir det andra stoppet på näringsministerns Förenklingsresa och den här gången är Tillväxtverket medarrangör. Förenklingsresans syfte är att lyfta regeringens arbete med att skapa enklare förutsättningar för mindre företag att verka och växa.

-Det är viktigt för Sveriges konkurrenskraft att det är enkelt att starta och driva företag. Förenklingsarbetet måste ske på bred front och involvera myndigheter, kommuner och företagen själva. Företagens berättelser om vad som är krångligt i deras vardag är värdefull information för oss, säger Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket.

Den som ska starta företag behöva söka en hel del tillstånd och lämna många uppgifter till kommuner och myndigheter. Karlstad kommun är en av de kommuner som gjort det enklare för blivande företagare genom att ansluta sig till Serverats digitala checklistor och nationellt standardiserade e-tjänster på den myndighetsgemensamma webbplatsen verksamt.se.

-Serverat är ett konkret exempel på hur vi på Tillväxtverket jobbar med digitala lösningar i samverkan med kommuner för att minska och förenkla företagens uppgiftslämnande och kontakterna med myndigheter. Den som vill starta restaurang- eller logiverksamhet i Karlstad får genom checklistorna på verksamt.se snabbt och enkelt veta vilka tillstånd som behöver sökas och vilka uppgifter som ska lämnas, och allt finns samlat på ett enda ställe, säger Anna Johansson, chef för avdelningen Förenkling på Tillväxtverket.

Om Tillväxtverkets förenklingsarbete

Näringsdepartementets pressmeddelande om förenklingsresan

Mer information:

Anna Johansson, avdelningschef Tillväxtverket, 08-681 95 58

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191