Gå direkt till innehåll
Framtid i fokus på Landsbygdsriksdagen

Nyhet -

Framtid i fokus på Landsbygdsriksdagen

Den 20-22 maj ordnar Hela Sverige ska leva Landsbygdsriksdag och i år är den i Jönköping. Tillväxtverket har en monter på plats tillsammans med Landsbygds­nätverket och MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Här finns programmet för vad som sker i vår monter och ämnena för våra seminarier. Vi ser bland annat fram emot lördagens framtidssamtal mellan landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg och unga landsbygdsbor. Jordbruksverkets och Tillväxtverkets generaldirektörer är med i ett samtal under söndagen.

Tillväxtverket ordnar tre seminarier. Ett handlar om att stärka Sverige genom att kommuner, regioner och myndigheter utvecklar sitt arbete för livskraftiga landsbygder. Tillväxtverket arbetar med att stärka 30 landsbygdskommuner. Vårt andra seminarium visar hur de utvecklar sin förmåga att bidra till en positiv framtid.

Hur får vi en balanserad turism som inte skadar naturen som är själva dragplåstret? Hornborgasjön drar tusentals besökare och på det tredje seminariet får vi veta hur de tänker. I Västervik har små kulturhistoriska föreningar börjat samarbeta och se sig själva som intressanta besöksmål.

Läs gärna mer om livskraftiga landsbygder och titta in i vår Utvecklingsguide där kommuner och regioner ger varandra smarta råd som skapar utveckling.

Livskraftiga landsbygder - Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

Utvecklingsguide - Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

Är du på plats? Kom gärna till oss i monter 19! Är du inte på plats, men blir intresserad av vårt arbete för framtidens landsbygder, ta gärna kontakt med oss, så berättar vi mer. Eller läs Klas Fritzon blogg om tankar på väg till Landsbygdsriksdagen. Ensam (och ihop) för starka landsbygder - Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

Klas Fritzon 08-6819621 klas.fritzon@tillvaxtverket.se

Evelina Selander 08-6819465 evelina.selander@tillvaxtverket.se

Här finns programmet för hela Landsbygdsriksdagen VÄLKOMMEN TILL LANDSBYGDSRIKSDAGEN 2022! | Landsbygdsriksdagen

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191