Gå direkt till innehåll
Hack for Sweden 2016

Nyhet -

Hack for Sweden 2016

I mars 2016 är Tillväxtverket för första gången med och delar data i Hack for Sweden. Tävlingen är ett unikt initiativ som ska inspirera studenter, datajournalister och utvecklare att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya produkter och tjänster som kan komma allmänheten till del. Tillväxtverket kommer att bidra med turismstatistik som utgörs av inkvarteringsstatistiken. Statistiken redovisar gästnätter, kapacitet, beläggning samt gästernas hemländer för hotell, stugbyar, vandrarhem, kommersiellt förmedlade privata stugor och lägenheter samt campingplatser i Sverige.

Hack for Sweden har växt sedan starten och idag står ett 20-tal statliga myndigheter och organisationer som står bakom tävlingen. Det innebär att det finns mer öppna data än tidigare för de tävlande att använda.

- Fokus i år är ökad samverkan mellan myndigheter och deltagare, säger Angela Yong från SMHI, projektledare för Hack for Sweden.

Den 13 december öppnar anmälan och fortlöpande kommer mer information kring vilken data som ingår, vilka kategorier man kan tävla inom, vad man kan vinna och vilka som ingår i juryn. För att få utmärkelsen Hack for Sweden Award gäller det att vara kreativ och nyskapande och inte minst att använda flera olika myndigheters data.

Mer information om Hack for Sweden 2016

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191