Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Miljonstöd till inomhushall för däcktester i Piteå

Tillväxtverket har beviljat Piteåföretaget Darkathlon AB regionalt investeringsstöd på 17 miljoner kronor. Pengarna ska användas till en andra etapp av utbyggnad av en inomhushall för däcktester.

Darkathlon utvecklar aktiviteter på snö och is inomhus vid Lindbäcksstadion i Piteå, Norrbotten. 2015 fick Darkathlon investeringsstöd av Tillväxtverket för att bygga en inomhushall. I inomhushallen har företaget Arctic Falls erbjudit sina kunder vintertest av däck. Hallen har i det närmaste varit fullbokad under hela året för däcktest.

Med hjälp av den beslutade investeringen kan Darkathlon utöka den befintliga inomhushallen och erbjuda fordonstillverkarna flera typer av testmöjligheter. Investeringen kommer även att inrymma verkstäder och kontor.

Investeringen bidrar till en ökad verksamhet året runt, vilket gör det möjligt att anställa fler i Arctic Falls.

”För att upprätthålla den tillväxt som sker inom biltestnäringen och behov av vintertester året runt är denna investering strategisk både för företaget och branschen”, skriver Tillväxtverket i sitt beslut.

Regionalt investeringsstöd beviljas av Tillväxtverket samt av vissa länsstyrelser/regionförbund och kan ges till företag i geografiskt avgränsade områden. Under 2016 beviljade Tillväxtverket regionalt investeringsstöd på 140 miljoner kronor till nio företag.

I dag 18 oktober träffar Tillväxtverket lokala och regionala aktörer samt branschföreträdare i Arjeplog för ett strategiskt samtal om biltestindustrins möjligheter i norra Sverige.

Mer information:

Frida Karlman, handläggare enheten Kapitalförsörjning Tillväxtverket 08-681 92 21

Erik Lindbäck, vd Darkathlon 070-565 10 05

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191