Gå direkt till innehåll
Så utvecklades fem hållbara turistdestinationer - ny skrift

Nyhet -

Så utvecklades fem hållbara turistdestinationer - ny skrift

Besöksnäringen är en viktig motor för att utveckla attraktiva, exportmogna och hållbara destinationer i Sverige. Under 2012-2015 genomförde Tillväxtverket insatsen Hållbar destinationsutveckling, där Kiruna, Åre, Stockholms skärgård, Bohuslän och Vimmerby valdes ut som deltagare. Nu har erfarenheterna av projektet sammanfattats i skriften Hur utvecklar vi hållbara turistdestinationer?.

I skriften finns exempel på de fem destinationernas insatser i projektet. Skriften innehåller också Tillväxtverkets slutsatser och rekommendationer.

Projektet Hållbar destinationsutveckling genomfördes tillsammans med de fem utvalda turistdestinationerna  och i nära samarbete med Tillväxtanalys (idag analysmyndighet under Näringsdepartementet) och VisitSweden som marknadsför Sverige på internationella marknader.

Besöksnäringen växer och vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för näringens fortsatta utveckling. Det gör vi bland annat genom att driva utvecklingsprojekt i nära samarbete med destinationer, företag, föreningar, intresseorganisationer, kommuner och regioner. Just nu pågår även satsningen Hållbar produktutveckling under 2016-2019. Vi ansvarar även för den officiella turiststatistiken och sprider kunskap om turismens utveckling i Sverige. Mer om vårt arbete för turism- och besöksnäringen.

Skriften Hur utvecklar vi hållbara turistdestinationer?

Ytterligare information:

 Ulrika Nisser

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191