Gå direkt till innehåll
Serverat förenklar för företag

Nyhet -

Serverat förenklar för företag

Det behövs en mängd tillstånd för att starta företag inom restaurangbranschen. Nu har Tillvaxtverket , Bolagsverket och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) tillsammans med andra myndigheter och kommuner utvecklat Serverat; digitala tjänster som förenklar för företagare och effektiviserar kommunernas handläggning.

Serverat omfattar till en början digitala tjänster för restaurangföretag, men ambitionen är att förenkla företagandet inom fler branscher.

Först ut att använda Serveratsstandardiserade e-tjänster är Karlskrona kommun, som nu lanserar en första e-tjänst för att ansöka om serveringstillstånd.

På företagarsajten verksamt.se kan restaurangägaren svara på frågor om sin verksamhet och skapa en individuell checklista. Checklistan visar de tillstånd som behöver sökas och leder företagaren vidare till e-tjänster hos kommuner och myndigheter.

-Det känns jättekul att vi nu får se en första standardiserad e-tjänst hos Karlskrona kommun. Nu får vi se hur den förenkling som vi har jobbat fram tillsammans med kommuner och företagare tas emot i skarpt läge, så att vi får bra input i det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Kristina Ljungdahl, projektledare på Tillväxtverkets enhet Starta & Driva.

verksamt.se samlar myndigheterna Tillväxtverket , Bolagsverket och Skatteverket information och e-tjänster för företagare.

Företagarsajten verksamt.se

Till Serverats checklista på verksamt.se

Information om Serverat på SKL:s webbplats

Ytterligare information:

kristina.ljungdahl@tillvaxtverket.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191