Gå direkt till innehåll
Spelutvecklare från Skövde, Göteborg, Sundsvall med i Startup-Sweden

Nyhet -

Spelutvecklare från Skövde, Göteborg, Sundsvall med i Startup-Sweden

Tio spelutvecklare och spelstudios har valts ut att delta i Startup-Swedens Boot Camp den 29 maj – 2 juni. Startup-Sweden ger lovande digitala startupbolag från hela Sverige möjlighet att under fem dagar utveckla sin kompetens inom affärsutveckling och utvidga sitt nätverk på plats i Stockholm.

Startup-Swedens sjätte omgång riktar sig särskilt till spelutvecklare och spelstudios. Omgången genomförs av Tillväxtverket och våra samarbetspartners Artic Game Lab med säte i Skellefteå, Boden, Luleå, och Piteå, Gameport i Karlshamn och The Game Incubator i Gothia Science Park i Skövde.

Under veckan delar också flera framgångsrika svenska spelutvecklare med sig av sina erfarenheter och kontakter till de tio utvalda företagen.

Här är de tio utvalda bolagen:

Doctor Professor, Göteborg utvecklar spel för att lära sig japanska och kinesiska både som modersmål och andraspråk.

Good Learning, Stockholm tillhandahåller spel som kompletterande verktyg vid undervisning inom entreprenörskap och affärsutveckling.

Mngrplus Sweden AB, Sundsvall har utvecklat ett sportsimulatorspel för dator och mobiler.

Ethereal Games, Norrköping tillhandahåller en plattform för gamification genom AR och VR. Fysiska event kan förstärkas genom AR och VR.

Kirikoro Studios, Göteborg Arbetar enligt en ”leanmetod” vilket möjliggör produktion av spelprodukter med marknadsanpassning samt snabb tillväxt.

Pathos Interactive AB, Lindome producerar högkvalitativa strategispel för både PC och Mac. I dagsläget utvecklar de RTS-spelet Bannerman.

Stenkross Studios, Skövde utvecklar VR-spel för flera olika plattformar vilket bidrar till att sprida tekniken såväl som tillväxt av marknadssegmentet.

Flamebait Games, Skövde utvecklar små experimentella spel. Det första spelet med planerat släpp i juni är konstnärssimulatorn "Passpartout: The Starving Artist".

Babloon Studios AB, Skövde utvecklar och säljer mjukvara för produktion av spel på PC och Mac.

Disir Productions AB, Uppsala utvecklar innovativa och dynamiska digitala presentationer av historiska miljöer för mobiler med hjälp av AR.

Mer om Startup-Sweden.

Ytterligare information:

marcus.liu@tillvaxtverket.se 08-681 91 02

Film om Startup-Sweden:

https://www.youtube.com/watch?v=W9r0JXK-f_Q&feature=youtu.be

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är att bidra till utvecklingen av digitalt entreprenörskap i hela landet. Startup-Sweden är en insats riktad till spetsföretag som redan utnyttjar digitaliseringen i sitt utvecklingsarbete.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191