Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Stöd till ny fabrik för industriellt byggande i Norrbotten

Tillväxtverket beviljar byggföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå ett regionalt investeringsstöd på knappt 22,7 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att öka produktionen i en ny fabriksbyggnad.

Investeringen beräknas leda till att sysselsättningen ökar med 150 årsarbetskrafter. Målet är att rekrytera lika många kvinnor som män. Lindbäcks Bygg har idag cirka 200 anställda.

Lindbäcks Bygg tillverkar flerbostadshus i en fabrik i Piteå. Lägenheterna levereras nyckelfärdiga till privata och offentliga fastighetsägare i bland annat kuststäderna i Norrland och Mälardalsområdet.

Den nya fabriksbyggnaden uppförs nära hamnen vilket gör det möjligt att gå över till båttransporter av bostäder och returtransporter av material och komponenter till produktionen.

”Investeringen är av strategisk betydelse för den regionala utvecklingen. Den direkta sysselsättningen och kringeffekterna är stora”, skriver Tillväxtverket i sitt beslut.

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. En av insatserna är Regionalt investeringsstöd, som beviljas av Tillväxtverket samt av vissa länsstyrelser/regionförbund och kan lämnas till företag i geografiskt avgränsade områden. Under 2015 beviljade Tillväxtverket nio regionala investeringsstöd på 97 miljoner kronor. Läs mer på www.tillvaxtverket.se

Mer information:

Fredrik Olofsson, handläggare 08-681 96 71

Göran Lättman, enhetschef Kapitalförsörjning 08-681 94 83

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191