Gå direkt till innehåll
Stora Tillväxtdagen om digitalisering för konkurrenskraft

Nyhet -

Stora Tillväxtdagen om digitalisering för konkurrenskraft

Torsdagen den 8 oktober är det dags för årets upplaga av Stora Tillväxtdagen. Årets tema är ”Digitalisering för konkurrenskraft”.

Den digitala transformationen förändrar förutsättningarna för hela näringslivet. En omvandling som innebär både utmaningar och möjligheter för alla svenska företag. Hur kan vi säkra tillväxten och konkurrenskraften? Detta är temat för Stora Tillväxtdagen som presenteras av Tillväxtverket och Tillväxtanalys.

Tillväxtverket är en statlig myndighet som arbetar för ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar. Kunskap, nätverk och finansiering är våra viktigaste verktyg för att nå dit. Digitaliseringen är en av våra just nu mest omvälvande samhällsförändringar. Stora möjligheter skapas, och utmaningar uppstår. Utmaningar som i allra högsta grad påverkar de svenska företagen. Stora Tillväxtdagen sätter därför fokus på möjligheterna som skapas med digitaliseringen, och diskuterar hur Sverige kan bibehålla digital konkurrenskraft i världsklass.

Inledningstalar gör Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf och Tillväxtanalys vikarierande generaldirektör Jan Cedervärn. Under dagen följer föreläsningar och panelsamtal med bland annat Stefan Hyttfor, föreläsare inom framtid, omvärldsbevakning och affärsutveckling om digitaliseringens påverkan, Jessica Stark från SUP46, i ett samtal om Stockholms start-up scen och med Bengt Ivansson, Näringslivschef Skellefteå kommun, om e-government och hur det offentliga kan förbättra sitt erbjudande med hjälp av digitaliseringen.

Under dagen kommer även uttagningen ske tillTEDxBinnenhof 2016 - Ideas from Europé - där svenska företag har en chans att vinna en plats på finalen i Luxemburg.

Stora Tillväxtdagen är fullbokad men kommer direktsändas på webben under hela dagen den 8 oktober med start klockan 10:00. Inspelat material kommer även att finnas tillgängligt efter konferensen.


Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Daniel Schale

Daniel Schale

Presskontakt Presskontakt 08-6819191