Gå direkt till innehåll
Svensk miljöteknik på export till Moldavien

Nyhet -

Svensk miljöteknik på export till Moldavien

  Svenska miljöteknikföretag kan komma in på nya marknader med stöd av Tillväxtverkets och Sidas gemensamma satsning Demo Miljö. Nyligen samlades ett 50-tal deltagare i Chișinău, Moldavien, till ett seminarium om vilka möjligheter som finns för nya miljötekniklösningar i landet.

  Sveriges ambassadör Signe Burstaller öppningstalade och bland deltagarna fanns moldaviska entreprenörer, beslutsfattare, nätverksorganisationer och regeringstjänstemän. På plats var också Anders Sundvall från ASSET, en nätverksorganisation för svenska miljöteknikföretag.

  - Genom att mötas på det här sättet kan vi förstå mer om vilka miljöproblem som finns i Moldavien och hur de kan lösas med hjälp av miljöteknik. Sedan är det bara att börja leta efter vilka företag som skulle kunna vara aktuella för export till Moldavien, säger Anders Sundvall.

  Från och med januari 2018 går det att söka finansiering för miljöteknikprojekt i 14 utvalda projektländer genom satsningen Demo Miljö. Det går att söka finansiering till två typer av projekt: planeringsbidrag och stöd till demonstrationsprojekt.

  - Vi fungerar som en kopplingsdosa som matchar behoven med lösningarna. För svenska företag är det en fantastisk möjlighet till att komma in på en ny marknad med 100 procents finansiering, säger Anders Sundvall.

  Här är tre tips till svenska miljöteknikföretag som är intresserade av att etablera sig i projektlandet Moldavien:

 1. Kontakta Moldaviens ambassad i Sverige och svenska ambassaden i Moldavien för att få veta mer om aktuella problemområden som du är specialiserad inom, till exempel vatten och sanitet.
 2. Kontakta Enterprise Europe Network i Moldavien. De har bra nätverk med kontakter och kan också anordna studieresor till Moldavien för dig som företagare
 3. Sök finansiering i Tillväxtverkets utlysning i januari 2018. Håll utkik på tillvaxtverket.se

Demo Miljö - miljöteknik når länder där den behövs

Mer information:

Richard From 08-681 95 29

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191