Gå direkt till innehåll
Unga med utländsk bakgrund leder företag som vill växa

Nyhet -

Unga med utländsk bakgrund leder företag som vill växa

Viljan att växa skiljer sig mellan olika grupper av företagare. Företag som leds av personer med utländsk bakgrund har högre tillväxtvilja än företag som leds av personer med svensk bakgrund. Det visar undersökningen Företagens villkor och verklighet 2017.

Tillväxtviljan är störst hos unga företagare med utländsk bakgrund och hos unga kvinnor som driver företag. Det är framför allt unga företagare med utländsk bakgrund som vill växa genom att anställa fler. Företag som leds av män med svensk bakgrund och äldre personer med svensk bakgrund uppger den lägsta viljan att växa, enligt undersökningen.

- Vi vet att merparten av de statliga stöden går till företag som leds av män och till mansdominerade branscher. Med hjälp av den här kunskapen kan vi rikta stöd och finansiering till grupper som har viljan att växa men som i dag är ganska osynliga, säger Emma Flod handläggare på Tillväxtverket..

I undersökningen Företagens villkor och verklighet redovisas data uppdelat på kön, ålder och bakgrund.

- Det hjälper oss att fördjupa och förbättra våra analyser och stöd. Tillväxtverket arbetar redan med ett så kallat intersektionellt perspektiv i olika insatser som ska främja en jämställd tillväxt i regionerna. Vi har precis publicerat en skrift med metoder och arbetssätt från sju pilotprojekt, säger Emma Flod

Mångfald och tillväxtvilja - Resultat från Företagens villkor och verklighet 2017

Öppna Upp - strategi för företagsfrämjande på lika villkor

Om arbetet för jämställd tillväxt i regionerna

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191