Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

105 miljoner till utveckling av svenska småföretag

Utveckling är viktigt för att stärka konkurrenskraften. Nu kan små företag söka pengar för att utveckla varor och tjänster och bredda sin marknad internationellt.

Erbjudandet om Affärsutvecklingscheckar är en förlängning av det så kallade produktutvecklingsprogrammet. Nytt för i år är att företag kan söka stöd inför en internationalisering. Totalt fördelas sammanlagt 105 miljoner kronor till små företag i hela landet som vill utveckla sina varor eller tjänster, och/eller bredda sin marknad internationellt.

Insatsen riktar sig till företag som har två till 49 anställda och en omsättning på minst en miljon kronor. För utveckling av varor och tjänster kan företagen söka mellan 50 000 och 500 000 kronor. För internationalisering kan de söka mellan 50 000 och 250 000 kronor. Företagen ska själva medfinansiera sin insats med lika mycket pengar.

-Det finns en stor tillväxtpotential bland små svenska företag. Med hjälp av affärsutvecklingscheckarna kan vi bidra till att företagen utvecklas snabbare och på så sätt stärker sin konkurrenskraft, säger Tillväxtverkets tf generaldirektör Birgitta Böhlin.

Tillväxtverket samarbetar med Almi, Länsstyrelsen i Stockholm, Västra Götalandsregionen och Östsvenska handelskammaren. Deras roll är att informera om Affärsutvecklingscheckarna och
bistå i företagens ansökan om stöd.


Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Affärsutvecklingscheckarna en del av Tillväxtverkets insatser inom affärsutveckling för små och medelstora företag. Insatsen är en förlängning av det tidigare så kallade produktutvecklingsprogrammet. Totalt omfattar Affärsutvecklingscheckarna 105 miljoner kronor. Ansökningsperioden öppnar i mars 2013. Insatserna ska vara avslutade i oktober 2014. Läs mer om satsningen på www.tillvaxtverket.se/checkar


Ytterligare information:

Sandra Linde, programansvarig Tillväxtverket 08-681 91 07

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material