Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

35 miljoner i investeringsstöd till Västerbottens inland

Tillväxtverket har beslutat att ge Hedlunda Industri AB och Norrfog-koncernen i Västerbotten och Norrbotten regionala investeringsstöd på sammanlagt 35 miljoner kronor. Satsningen innebär att företagen kan utöka sin tillverkning av trämöbler till IKEA och skapa 100 nya jobb.

 Hedlunda Industri AB i Lycksele, Västerbotten, får nära 23 miljoner kronor i regionalt investeringsstöd för totala investeringar på 153 miljoner kronor. Pengarna ska användas till investeringar i maskiner och fastigheter för att utöka möbelproduktionen. Hedlunda Industri AB tillverkar bland annat IVAR-hyllor till IKEA. Företaget har i dag 104 anställda och satsningen beräknas ge ytterligare 75 arbetstillfällen.

 Norrfog-koncernen, med produktionsanläggningar i Malå i Västerbotten och Glommersträsk i Norrbotten, får sammanlagt 12 miljoner kronor för totala investeringar på 95 miljoner kronor. Pengarna ska användas till utbyggnad av lokaler och ökad produktionskapacitet för sågade varor och tillverkning av möbellimfog. Norrfog-koncernen tillverkar bland annat hyllplan till IKEA. Koncernen har i dag 50 anställda. Investeringen väntas ge 25 nya arbetstillfällen.

 - Det här innebär ett stort steg framåt för näringslivet i regionen, som strävar efter att öka vidareförädlingen av sin träråvara. Med det regionala investeringsstödet har vi medverkat till att stort och viktigt projekt verkligen kan realiseras, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

 

Ytterligare information:

Christina Lugnet, generaldirektör Tillväxtverket 08-681 91 10

Thomas Johansson, handläggare Tillväxtverket 08-681 96 47

Lars Eriksson Norrfog AB 070-669 54 50

Jerry Johansson Hedlunda Industri AB 070-657 27 30

Ämnen

Taggar

Regioner


 

Tillväxtverket arbetar offensivt för hållbar tillväxt i hela landet genom att underlätta företagande.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material