Gå direkt till innehåll
Björnskådning och mötesplats för FN:s säkerhetsråd kan vinna Stora Turismpriset

Pressmeddelande -

Björnskådning och mötesplats för FN:s säkerhetsråd kan vinna Stora Turismpriset

Upplevelser som björnskådning, herrgårdsliv och Dag Hammarskjölds Backåkra finns med bland årets kandidater till Stora Turismpriset. I år firar priset 25-årsjubileum.

Här är 2018 års kandidater till Stora Turismpriset:

- Sverige bjuder på fantastiska turismupplevelser, vilket är resultatet av den enorma utveckling som skett inom näringen de senaste 25 åren. Årets nominerade till Stora Turismpriset erbjuder kultur- och naturupplevelser med ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Stora Turismpriset lyfter fram föredömliga insatser som har utvecklat turismen i Sverige. Priset delas ut för 25:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Vinnaren utses den 6 december i samband med Sveriges kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens. Priset delas ut av Cecilia Schelin Seidegård.

Om Stora Turismpriset

Om Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism

Om Tillväxtverkets arbete för turism och besöksnäring

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191