Följ Tillväxtverket

Bolag från Göteborg, Malmö och Uppsala till Startup-Swedens FemTech bootcamp

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2018 15:17 CEST

Grace Health är ett av de startupbolag som deltar i FemTech-bootcamp. Estelle Westling och Thérèse Mannheimer är två av grundarna. Foto:Carl Lemon

Inspirationsnätverk för ryttare, inredningsdesign med hjälp av AI och en tjänst som demokratiserar hälsa för kvinnor. Det är några exempel på affärsidéer bakom de tio startupbolag som deltar i Startup-Swedens första FemTech bootcamp.

Tillväxtverkets satsning Startup-Sweden arrangerar varje år fyra veckolånga acceleratorprogram för svenska startupbolag. Den här gången riktar sig programmet till startupbolag med minst en kvinnlig grundare. Bolag från hela landet har valts ut för att träffa techexperter, investerare och potentiella kunder i Stockholm 17 - 21 september.

-Vi ser fram mot en intensiv och produktiv vecka på FemTech bootcamp där vi får ta del av kontakter och kunskap för att nå vår vision om att tillgängliggöra hälsa för kvinnor i hela världen. säger Estelle Westling, en av grundarna i startupbolaget Grace Health i Göteborg.

Bolagen som har antagits har en eller flera kvinnor i grundarteamet och har valts ut av en jury där bland andra Aurore Belfrage, Tech Diplomat, Jane Walerud, Walerud Ventures och Simon Saneback, Wellstreet ingår.

-Vi fick ett 40-tal ansökningar och det var framför allt roligt att se en mix av nya entreprenörer och grundare med tidigare erfarenhet av att driva skalbara bolag. Vi ser fram emot veckan och hoppas kunna hjälpa till med ny kunskap och ett brett nätverk som kan ta bolagen till nästa nivå, säger Arash Sangari, programansvarig för Startup-Sweden på Tillväxtverket.

De här bolagen deltar i FemTech bootcamp:

Aidar, Stockholm: Gör inredningsdesign med hjälp av AI och AR.

DeDecco; Malmö: Erbjuder digitala tjänster inom inredningsdesign.

Diretto, Stockholm: Automatiserad löneadministration för privatpersoner som är arbetsgivare.

The Folkklore Company, Hovås: Kombinerar teknik och tradition genom att erbjuda en mjukvara där du kan designa ditt eget broderimotiv.

Grace Health, Stockholm: Demokratiserar kvinnlig hälsa genom en mens- och fertilitetstracker för kvinnor i tillväxtländer.

Imagicase, Stockholm: Utvecklar ett verktyg för att inspirera unga tjejer att programmera.

Knodd, Göteborg: En digital barnmottagning där föräldrar har kontakt med barnvårdspersonal via videosamtal.

Rebelbirdz, Stockholm: Stärker koppling mellan inre och yttre skönhet genom dataintelligens. Innehåller en tudelad abonnemangstjänst och en gamifierad plattform.

Stagecast, Stockholm: En upplevelseplattform för underhållnings- och sportevenemang som integrerar mobilen i liveevenemang.

Ztable, Uppsala: En app för ryttare som innehåller träningskalender, ett socialt nätverk och övningar.

Om FemTech Bootcamp

Om Startup-Sweden

Mer information:

Arash Sangari, programansvarig Tillväxtverket

+ 46 763 41 06 63

Tatjana Choudhary, projektledare Tillväxtverket

+ 46 722 02 35 32