Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Entreprenörskapsveckan till Göteborg

Vilken roll ska staten ha när det gäller riskkapitalsatsningar? Hur stöttas innovationer i tidiga skeden i det regionala systemet? Dessa frågor diskuteras när Entreprenörskapsveckan stannar till i Göteborg på tisdag den 25 maj.

Huvudtalare är Josh Lerner, professor vid Harvard Business School i USA och årets pristagare av det internationella forskningspriset Global Award for Entrepreneurship Research. Han pekar på de viktigaste lärdomarna från forskningen inom det innovationspolitiska området. Inte minst behandlar han frågan om regeringar och andra offentliga organ kan göra något och i så fall vad.

 

Medverkande:

Gunilla Bökmark, vd Sahlgrenska Science Park

Kristina Fahl, vd Strategiq

Jonas Berggren, Encubator,  

Lars-Erik Larsson, Västra Götalandsregionen.

Pontus Braunerhjelm, vd Entreprenörskapsforum

Moderator under dagen är Debbie Lyngois, vd för Craft Animations.

Tid: tisdagen den 25 maj kl. 8.00 -10.00

Plats: Malmstensalen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.


Anmälan:  www.entreprenorskapsforum. Här finns även information om Entreprenörskapsveckan i sin helhet samt programmet för Göteborg.

Ytterligare information: Mikael Jorstig, projektledare Entreprenörskapsveckan, mikael.jorstig@entreprenorskapsforum.se , 070-226 00 50

 

 Entreprenörskapsveckan är Entreprenörskapsforums och Tillväxtverkets årliga seminarieturné som arrangeras 24-26 maj i samband med prisutdelningen av Global Award for Entrepreneurship Research.

 

 

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material