Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Företagarsajten verksamt.se finalist i Guldlänken 2010

Tre myndigheter i samverkan gör det enklare och roligare att starta och driva företag. Ett bevis för det är att verksamt.se var en av kvällens fyra finalister i tävlingen om landets mest innovativa e-tjänst, Guldlänken 2010.

 På verksamt.se samlar Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket e-tjänster, verktyg och information som gör det enklare för den som driver eller vill starta företag. Sajten utgår från företagarens vardag och är indelad i faserna Fundera, Starta, Driva, Utveckla och Avveckla.

 - I stället för att företagaren själv måste söka och sortera i myllret av e-tjänster och webbplatser erbjuds här för första gången ett ställe med både information och e-tjänster från flera myndigheter, säger Anna Johansson, programledare för verksamt.se.

 Verksamt.se publicerades i juni 2009 och fylls successivt på med nytt innehåll och nya funktioner. I dag kan företagaren till exempel registrera sitt företag och det finns en e-tjänst för att skapa en affärsplan. Juryn för Guldlänken 2010 tycker att verksamt.se på ett mycket framgångsrikt sätt visar på en imponerande samverkan mellan olika myndigheter inom ett område som är stort och mycket komplext, inte minst när det gäller legala aspekter.

 - Att vara finalist i Guldlänken 2010 är viktigt för oss. Nu hoppas vi att ännu fler myndigheter som företagaren behöver ha kontakt med ansluter sig till verksamt.se. Det tjänar både företagaren och myndigheterna på. Att använda e-tjänster går snabbare, det är enklare och det blir rätt från början, säger Anna Johansson.

För mer information om tävlingen, se www.guldlanken.se.

Ytterligare information:

  • Anna Johansson, programansvarig för verksamt.se, 08-681 95 58, anna.johansson@tillvaxtverket.se
  • Hans Ekstål, hans.ekstal@bolagsverket.se, 060-18 41 55
  • Magnus Wallström, magnus.wallstrom@skatteverket.se, 010-574 8613

 

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191