Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hur mår världens småföretag?

Kreativa näringar på export, hållbart entreprenörskap och speed-dating för företagare. Det är något av vad småföretagskonferensen International Council for Small Business ICSB, har att erbjuda. Fler än 800 entreprenörer, forskare och innovatörer från 74 länder samlas i Stockholm den 15-18 juni för att utbyta aktuella erfarenheter och ta del av den senaste forskningen om entreprenörskap, innovation och småföretagande. 

 

Åtta av världens främsta forskare kommer att medverka vid konferensen varav en är Hans Rosling, professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Näringsminister Maud Olofsson medverkar också liksom H.K.H. Prins Daniel som delar ut Global Award for Entrepreneurship Research på 100 000 euro till professor Steven Klepper, Carnegie Mellon University, USA.

 

Under fyra dagar presenteras aktuell entreprenörskapsforskning och satsningar på innovation och småföretagande över hela världen. Innovatörer berättar om sitt företagande och internationella gästtalare delar med sig av erfarenheter inom områden som innovativa miljöer, kreativa näringar och kvinnors företagande. Under konferensen kan också entreprenörer boka in sig på affärsmöten med andra företagare på Baltic Business Arena.

 

Konferensen hålls på Stockholm Waterfront och arrangeras av Tillväxtverket och Entreprenörskapsforum. Läs mer om programmet på www.icsb2011.org.

 

Tid: 15-18 juni

Plats: Stockholm Waterfront

 

Information och anmälan (OBS gäller endast medierepresentanter):
Susanne Daregård                                        Pernilla Norlin

Tillväxtverket                                               Entreprenörskapsforum

070-601 92 15                                            070-144 55 64

susanne.daregard@tillvaxtverket.se                pernilla.norlin@entreprenorskapsforum.se

 

 

 International Council for Small Business ICSB är en organisation som grundades 1955. Syftet är att främja tillväxt och utveckling för småföretag över hela världen. Organisationen sammanför forskare, beslutsfattare, företag och entreprenörer för kunskapsutbyte inom respektive område. Varje år arrangerar ICSB en internationell konferens. Nästa år, 2012, hålls konferensen i Auckland, Nya Zeeland.

Tillväxtverket är en nationell myndighet som arbetar offensivt för hållbar tillväxt i hela landet genom att underlätta företagande. En viktig del av vår verksamhet är att samverka med andra aktörer för att få den kunskap som vi behöver för att arbeta med våra insatser. Målet är att alla program och aktiviteter inom Tillväxtverket ska ha en internationell dimension.

Entreprenörskapsforum är en nätverksorganisation för brobyggande mellan teori och praktik inom entreprenörskaps- och småföretagsområdet som arrangerar möten, ökar forskningsresultatens tillgänglighet, organiserar forskare och forskning i nätverk och program samt synliggör Sverige internationellt.

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material