Gå direkt till innehåll
Ikea och Brommapojkarna i projekt som underlättar näringslivets kompetensförsörjning

Pressmeddelande -

Ikea och Brommapojkarna i projekt som underlättar näringslivets kompetensförsörjning

Tillväxtverket fördelar nu 110 miljoner kronor till jobbskapande projekt i hela landet. Syftet är att göra det lättare för näringslivet att hitta rätt kompetens och samtidigt bidra till ett mer jämställt och inkluderande arbetsliv.

Projekten kommer att drivas av företag, organisationer och kommuner. De ska erbjuda utbildning, praktik och handledning till arbetssökande i nära samarbete med företag som behöver rekrytera nya medarbetare. Företagen representerar olika delar av näringslivet och branscher som till exempel transport, bygg och industri.

Ett av projekten drivs av möbeljätten Ikea. Företaget ska utbilda handledare som kan utöka och förbättra arbetet med praktikanter på fem varuhus i Sundsvall, Västerås, Kungens Kurva, Älmhult och Helsingborg.

Fotbollsklubben IF Brommapojkarna driver projektet Mötesplats Västerort där hemmabyggkedjan Bauhaus deltar i insatser för jobb, integration och jämställdhet.

Målet är att företagen under 2018 - 2020 ska kunna rekrytera personer ur grupperna unga och utrikes födda. Utrikes födda kvinnor är en grupp som det görs extra satsningar på i projekten.

-Bristen på kompetens är det enskilt största hindret för tillväxt i de svenska företagen. Samtidigt finns det grupper vars kompetens inte tas tillvara. Genom den här satsningen kan vi bidra till snabbare och enklare vägar i rekryteringsarbetet för både företag och arbetssökande, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.

Fler projekt och fler utlysningar kan komma att beviljas och öppna under 2018.

Lista över beviljade projekt

Mer information:

Eva Johansson 070-375 47 56

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191