Följ Tillväxtverket

Kandidaterna till Stora Turismpriset 2015 utsedda

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2015 14:05 CEST

Nomineringarna till Stora Turismpriset 2015 är nu klara och kandidaterna har utsetts. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

VM-regionen Åre samt Östersund

Kulturbåtarna

Svartådalens Bygdeutveckling

Öster Malma 

Nystedts Husky Tur & Natu

Hemsö Fästning 

WildSweden

Sveriges Järnvägsmuseum

Kalmar slott  

Stockholm Adventures

Medeltidsveckan

Skoklosters slott

Sliperiet Borgvik

PM&Vänner Hotel

Guitars- The Museum

- Årets vinnarkandidater representerar intressanta besöksanledningar i hela Sverige. Natur, kultur,  historia och hållbarhet, är områden som märks väl bland bidragen, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Vinnaren koras i Stockholm den 20 oktober.

För 22:a året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats. Läs mer om Stiftelsen och priset här.

Ytterligare information:

Therese Lindberg, Tillväxtverket 08- 681 91 03

Anneli Sjögren, Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, 08- 681 96 91

Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.