Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronprinsessan möter ambassadörer för kvinnors företagande

För andra året genomförs Ambassadörsveckan under 7 – 11 november. I hela landet pågår ett 40-tal aktiviteter där ambassadörerna för kvinnors företagande och deras insatser uppmärksammas på olika sätt.

Den 8 november träffar kronprinsessparet regionens ambassadörer för kvinnors företagande i Härnösand, Västernorrlands län. I Årjäng, Värmland, arrangeras en inspirationsträff om företagande. I Malmö samlas entreprenörsintresserade högskoleelever för att träffa ambassadörer under rubriken ”Skola möter företag”.

En rad olika seminarier, träffar och föreläsningar genomförs i hela landet. Dessutom kommer ambassadörerna att besöka skolor och berätta om sina erfarenheter som företagare.

Vad händer i länen?

Läs mer om allt som händer i regioner och län under Ambassadörsveckan på:

www.tillvaxtverket.se/ambassadorsveckan

Under Ambassadörsveckan nylanserar Tillväxtverket också webbplatsen www.ambassadorer.se där gymnasier, högskolor och organisationer kan boka ett besök av en ambassadör för kvinnors företagande.

Vad gör en ambassadör för kvinnors företagande?

Ambassadörer för kvinnors företagande väcker intresse för entreprenörskap genom att berätta om sina erfarenheter som företagare. Ambassadörerna bidrar till att synliggöra kvinnors företagande och ökar kunskapen om hur det är att driva företag. Projektet är en del av Tillväxtverkets program Främja kvinnors företagande.

 Tillväxtverket arbetar offensivt för hållbar tillväxt i hela landet genom att underlätta företagande. Myndigheten driver programmet Främja kvinnors företagande, som handlar om att göra nytta för de kvinnor som nu driver företag, att göra företagandet mer möjligt för kvinnor i dag och i framtiden samt att göra kvinnors företagande mer synligt, t.ex. genom ta fram och sprida fakta och statistik samt arbeta med attityder och förebilder. Läs mer om programmet på www.tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande .

Ytterligare information:

Carin Persson, projektledare ambassadörer för kvinnors företagande

08-681 91 46  carin.persson@tillvaxtverket.se

Ämnen

Kategorier


Vi gör det möjligt för fler att förverkliga affärsidéer genom att stödja utveckling av företag och marknader och göra det enklare att vara företagare. Våra insatser för entreprenörskap kan delas in i tre områden: affärsutveckling, kapitalförsörjning och enklare företagande. Dessutom bidrar vi till förnyelse inom tre utvalda marknader: vård och omsorg, miljödrivna marknader samt de rese- och upplevelsedrivna marknaderna.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191