Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kvinnors företagande i Sverige förebild i EU

Vid en EU-konferens i Bryssel den 14-15 november presenteras Sveriges satsning på ambassadörer för kvinnors företagande som ett gott exempel för Europa. Dessutom kommer bland andra EU-ordföranden Herman von Rompuy att diskutera kvinnors företagande, internationalisering av små- och medelstora företag samt utbildning för unga entreprenörer.

Tillväxtverkets ambassadörsprojekt, som ingår i regeringsuppdraget Främja kvinnors företagande, är ett av de framgångsrika initiativ som valts ut som gott exempel för andra medlemsländer att dra lärdomar från.

Gunilla Thorstensson, programansvarig på för programmet Främja kvinnors företagande på Tillväxtverket, presenterar hur Sverige har arbetat med storytelling för att väcka intresse för entreprenörskap och sprida kunskap om hur det är att driva företag.

– Det är ett gott betyg till den svenska satsningen att EU vill lyfta fram vårt arbete på detta vis. Det är en överlevnadsfråga för Europa att fler kvinnor får goda förebilder och fler kvinnor får goda förebilder och samma möjligheter att driva och utveckla företag, säger Gunilla Thorstensson.

Konferensen är en del i EU:s uppmärksammande av den världsomspännande Global Entrepreneurship Week. Värd för evenemanget är European Training Foundation, EFT. Från EU:s institutioner deltar bland andra EU:s permanenta ordförande Herman von Rompuy.

Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet. En av insatserna är att driva programmet Främja kvinnors företagande, som ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor. Läs mer på www.tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande .
Följ programmet på https://twitter.com/#!/kvinnftg

Ytterligare information:
Gunilla Thorstensson, Programansvarig Främja kvinnors företagande 08-681 65 87, 0706-48 65 39, gunilla.thorstensson@tillvaxtverket.se

Mer information om konferensen:
http://www.etf.europa.eu/web.nsf/pages/ETF_looks_for_the_best_ways_to_train_entrepreneurs_EN

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191