Gå direkt till innehåll
Kvinnors företagande ökar i Norrbottens och Västerbottens län

Pressmeddelande -

Kvinnors företagande ökar i Norrbottens och Västerbottens län

Fler kvinnor blir företagare. Färska siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB, visar att antalet företag som drivs av kvinnor ökade med 17 procent i Norrbottens län och 14 procent i Västerbottens län från 2006 till 2010. Antalet anställda i kvinnors företag län ökade med 19 procent i Norrbottens län medan ökningen i Västerbottens län var 8 procent.

I hela landet ökade antalet företag som drivs av kvinnor med 13 procent mellan 2006 och 2010, medan antalet företag som drivs av män steg med sju procent under samma period.

Nettoomsättningen i kvinnors företag i riket ökade med 38 procent och antalet sysselsatta steg med 22 procent. Även lönenivån i företagen ökade med 44 procent mellan 2006 och 2010. Nettoomsättningen totalt i kvinnors företag 2010 uppgick till 364 miljarder kronor. 

Den 15-16 november arrangerar Länsstyrelsen i Norrbotten och Region Västerbotten tillsammans med Tillväxtverket en regional konferens under temat Vägar till ett dynamiskt näringsliv. Den har fokus på kvinnors företagande, dess betydelse för näringslivet och hur det är en del av det regionala tillväxtarbetet. Medverkar gör bland andra statssekreterare Marita Ljung och Karin Bodin, vd Polarbröd.

Länk till programmet i sin helhet:

http://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/Sv/kalender/2012/Pages/vagar-till-ett-dynamiskt-naringsliv.aspx

Plats: Scandic, Skellefteå, torsdag 15 november kl. 13.00 till fredag 16 november kl. 12.15

Media är välkomna till konferensen. Om du vill komma i kontakt med någon föreläsare eller arrangör ring eller sms:a någon av kontaktpersonerna.

Ytterligare information:

Monica Lejon, Länsstyrelsen i Norrbotten, 070- 658 6230

Nils Sandberg, Region Västerbotten, 073-45 42 47

Anita Utterström, Tillväxtverket, 08-681 9168  

Ämnen

Regioner


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet. Tillväxtverket driver programmet Främja kvinnors företagande som ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor. Att ta fram och sprida statistik är ett sätt att synliggöra kvinnors företagande. Läs mer på www.tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande Följ programmet på https://twitter.com/#!/kvinnftg

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material