Gå direkt till innehåll
Lokala arrangemang representerar nationella Landsbygdsveckan

Pressmeddelande -

Lokala arrangemang representerar nationella Landsbygdsveckan

Landsbygdsveckan 2-7 maj är en ny nationell arena som samlar arrangemang från hela landet, digitalt och fysiskt, för att ge landsbygderna en tydlig plats i rampljuset. Förutom myndigheter, kommuner och lärosäten är det framförallt lokala föreningar och småföretagare runt om i landet som tillsammans bygger programmet, med nära 90 olika evenemang.

Under Landsbygdsveckan erbjuds besökare allt från spännande panelsamtal, studieresor, webbinarier och workshops till digitala studiebesök hos den lokala mjölkproducenten, yrkesfiskaren eller konsthantverkaren. Veckan invigs den 2 maj, med besök av landsbygdsminister Peter Kullgren, och fortsätter med fullspäckat program fram till 7 maj.

Se aktiviteter på din ort under Landsbygdsveckan

landsbygdsveckan.se kan du enkelt hitta det du är intresserad av att ta del av. Du kan filtrera på datum, ämnesområde, geografiskt område, eller titta på kartan för att hitta de evenemang som är nära dig.

Lokala hubbar
På flera platser runt om i landet ordnas lokala hubbar. En lokal hubb är en plats där intresserade bjuds in att tillsammans med andra ta del av Landsbygdsveckans digitala innehåll.


Kontakt och mer information
Emil Planting Mollaoglu, SLU
uppdraglandsbygd@slu.se

Evelina Selander, Tillväxtverket
E-post: förnamn.efternamn@tillvaxtverket.se

Bakom initiativet till Landsbygdsveckan står Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket, vilka alla arbetar för att lyfta landsbygders viktiga roll för den hållbara framtiden. Den ordnas i anslutning till Sveriges ordförandeskap i EU och den årliga kampanjen Europa i min region.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Tillväxtverkets uppdrag är att i alla delar av Sverige främja näringslivsutveckling och hållbar regional tillväxt samt att förvalta och genomföra strukturfondsprogram. Vårt arbete handlar om att stärka företagens konkurrenskraft. Konkurrenskraft skapas av innovativa och växande företag som verkar i attraktiva regioner. Vi erbjuder kunskap om företag och regioner, nätverk för effektiv samverkan och finansiering som stärker näringslivet och regioners och kommuners utveckling.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191