Gå direkt till innehåll
Lovande spelutvecklare till Startup-Sweden i höst

Pressmeddelande -

Lovande spelutvecklare till Startup-Sweden i höst

I höst genomförs årets tredje Boot Camp i Tillväxtverkets satsning på digitala startupbolag i Startup-Sweden. Till denna omgång kan landets mest spännande spelutvecklare söka.

Startup-Sweden ger lovande digitala startupbolag från hela Sverige möjlighet att under fem dagar utveckla sin kompetens inom affärsutveckling och utvidga sitt nätverk på plats i Stockholm.

Under våren deltar 20 bolag från hela Sverige inom flera branscher i Tillväxtverkets två första Boot Camp-tillfällen.I höst är det tredje tillfället vikt för tio startupbolag inom dataspelsbranschen.

– Sverige har utan tvekan några av världens främsta spelutvecklare. Detta är en spännande satsning för att säkerställa återväxten av globalt konkurrenskraftiga svenska spelstudios, säger Peter Zetterberg, Director Partners & Programs, Microsoft Minecraft Team Redmond och en av föreläsarna under veckan.

Samarbetspartners i höstens omgång är Gameport i Karlshamnoch The Game Incubator i Gothia Science Park i Skövde.

– Vi har på uppdrag av Tillväxtverket tagit fram och anpassat programmet för spelstudios tillsammans med Gameport i Karlshamn. Det kommer att bli en rad framgångsrika svenska spelutvecklare som genomför de olika delarna och delar med sig av kunskap, erfarenhet och kontakter. Dessutom kommer det finnas representanter för olika typer av riskkapital på plats, säger Per- Arne Lundberg, ansvarig för The Game Incubator i Gothia Science Park i Skövde.

Den tredje omgången äger rum 19-23 september.

Läs mer om satsningen och ansökan här.

Följ oss på Twitter @tillvaxtverket #startup_sweden.

Ytterligare information:

Arash Sangari, Tillväxtverket

arash.sangari@tillvaxtverket.se

08-681 65 98

Per-Arne Lundberg, verksamhetschef The Game Incubator

per-arne.lundberg@gsp.se

0705-660 555

Peter Zetterberg, Director Partners & Programs, Microsoft Minecraft Team Redmond, peter.zetterberg@microsoft.com

+1 818 929-64 68

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är att bidra till utvecklingen av digitalt entreprenörskap i hela landet. Startup-Sweden är en insats som riktar sig till spetsföretag som redan utnyttjar digitaliseringen i sitt utvecklingsarbete.

Ämnen

Kategorier


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Daniel Schale

Daniel Schale

Presskontakt Presskontakt 08-6819191