Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

LRF:s vd till Tillväxtverkets styrelse

Regeringen har idag, torsdag, utsett Anders Källström till ny ledamot i Tillväxtverkets styrelse. Anders Källström är sedan 2009 vd för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

 

Anders Källström har bland annat varit vd för Örnsköldsviks Allehanda och Allehanda Media Ångermanland, kommunalråd i Örnsköldsvik och styrelseordförande i Modo Hockey. Han har studerat vid Mittuniversitetet i Sundsvall och vid Handelshögskolan i Stockholm.

                 

Kent Johansson, ordförande i Regionutvecklingsnämnden Västra Götaland, lämnar Tillväxtverkets styrelse på grund av sitt nya uppdrag som EU-parlamentariker.

 

Tillväxtverkets styrelse består av ledamöter som är utsedda av regeringen.

I styrelsen ingår:

Chris Heister (ordförande), landshövding i Stockholm

Bicky Chakraborty, vd Elite Hotels

Anders Källström, vd LRF

Kerstin Paulsson, vd Netsoft Lund AB

Eva-Carin Tengberg, Affärskonsult Göteborg BIO

Alf Vigren, vd Stiftelsen Hantverk och Utbildning

Johan Wiklund, professor i entreprenörskap vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, tjänstgör för närvarande vid: Department of Entrepreneurship and Emerging Enterprises, Whitman School of Management, Syracuse University

Christina Lugnet, generaldirektör Tillväxtverket.

 

 

Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet med cirka 350 medarbetare på nio orter. Myndighetens viktigaste redskap är kunskap, samverkan och pengar. Tillväxtverkets budget för 2012 är cirka 3,7 miljarder kronor.

 

 

Ytterligare information:

Christina Lugnet, generaldirektör 08-681 91 10

 

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material