Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Miljonsatsning på entreprenörskap i högskolan

Entreprenörskap i tidiga skeden är viktigt för att främja framtida tillväxt. Nu fördelar Tillväxtverket på regeringens uppdrag fyra miljoner kronor för att främja entreprenörskap vid högskolor och universitet.  Pengarna går i huvudsak till organisationerna Drivhuset och Student Business Challenge.

Drivhuset, som hjälper högskole- och universitetsstudenter att starta och driva företag, får två miljoner kronor. Pengarna ska bland annat gå till att utöka antalet kontor i de norra delarna av landet. I dag finns Drivhuset på 12 orter i Sverige.

Student Business Challenge, SBC, ger högskolestudenter möjlighet att pröva på företagande och delta i en nationell tävling. SBC får 1,8 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att stötta uppbyggnaden av verksamheten och dess koncept.

- Tillväxtverket har en tydlig roll att öka mångfalden och förändra attityder till företagande. Drivhuset och Student Business Challenge driver framgångsrika koncept. Det här blir en del i en mer långsiktig satsning på högskole- och universitetsstudenter som vill starta och driva företag, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

 Tillväxtverket arbetar offensivt för hållbar tillväxt i hela landet genom att underlätta företagande.  Myndigheten genomför insatser för att främja entreprenörskap på universitet och högskolor genom verksamhetsstöd och olika riktade insatser inom ramen för regeringsuppdrag, till exempel Främja kvinnors företagande, Ungas innovationskraft, Kreativa och Kulturella näringar, Ambassadörsnätverket, Vård och Omsorg.

 

Ytterligare information

Christina Lugnet, generaldirektör 08-681 91 10

Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef Entreprenörskap, 08-681 96 37

 

 

                                                                                                                

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material