Gå direkt till innehåll
Minister samtalar med unga om landsbygder

Pressmeddelande -

Minister samtalar med unga om landsbygder

Lördagen den 21 maj besöker landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg Landsbygdsriksdagen som i år hålls i Jönköping. Klockan 14.10 samtalar hon över en kopp kaffe med unga om att bo, jobba och driva företag i landsbygder. Vad kan politiken göra för att hela Sverige ska lyfta?

Runt kaffebordet finns Olivia Steen, ungdomskonsulent på Bodens kommun och Anton Öhrlund, projektledare på Youth Up North och vice ordförande i LRF Ungdomen. Leder samtalet gör Ellen Lundkvist, ordförande för Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Ung Inkludering.

Vill du också lyssna? Kom till vår gemensamma monter nummer 19 på Elmia kongress och konserthus där Tillväxtverket, Landsbygdsnätverket och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor finns.

Läs om vad vi gör för mer livskraft i Sveriges landsbygder. 

MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor Med unga och civilsamhället i fokus | MUCF.

Vill du veta mer eller har frågor, kontakta Cecilia Bertilsson som är på plats på Landsbygdsriksdagen. Du når henne på 08-681 91 41 eller 070-359 96 93.

Ämnen


Tillväxtverkets uppdrag är att i alla delar av Sverige främja näringslivsutveckling och hållbar regional tillväxt samt att förvalta och genomföra strukturfondsprogram. Vårt arbete handlar om att stärka företagens konkurrenskraft. Konkurrenskraft skapas av innovativa och växande företag som verkar i attraktiva regioner. Vi erbjuder kunskap om företag och regioner, nätverk för effektiv samverkan och finansiering som stärker näringslivet och regioners och kommuners utveckling.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191