Följ Tillväxtverket

Myndigheter gör det lättare att starta och driva företag

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2010 14:07 CET

Nu har en ny version av broschyren Starta företag kommit. Den har tagits fram av sex myndigheter och innehåller det mesta som nyföretagare behöver veta och göra för att starta och driva ett företag. Andra samverkansprodukter är företagarsajten verksamt.se och heldagsföreläsningen Starta företag-dagen.

 På Starta företag-dagen får den som funderar på eller just har startat eget företag information, tips och råd. I år arrangerar Tillväxtverket och fem andra myndigheter 60 Starta företag-dagar runt om i landet. Anmälan kan göras på www.verksamt.se/starta-foretag-dagen.

 Tre av myndigheterna; Tillväxtverket, Bolagsverket och Skatteverket, bygger dessutom företagarsajten verksamt.se. Där samlar vi information och service för den som driver eller vill starta företag. Webbplatsen är sorterad i faserna Fundera, Starta, Driva, Utveckla, Avveckla och finns även i engelsk version.

 Verksamt.se är under utveckling och kommer att lanseras på allvar andra halvåret 2010. Blivande företagare kan redan i dag registrera enskild firma och skapa sin egen affärsplan med hjälp av ett nyutvecklat planeringsverktyg. Gå gärna in och surfa runt på verksamt.se. Passa på att ge oss dina synpunkter. Du gör det direkt på webbplatsen www.verksamt.se .

 Broschyren Starta Företag kan beställas på Tillväxtverkets webbplats, www.tillvaxtverket.se/publikationer .

 Ytterligare information:

Ulf Larsson, ulf.larsson@tillvaxtverket.se, 08-681 94 04

Daniel Sjöberg, daniel.sjoberg@bolagsverket.se, 060-18 40 03

 

 

Tillväxtverket bildades den 1 april 2009. Vi arbetar offensivt för hållbar tillväxt i hela landet genom att underlätta företagande.

 

Bifogade filer

PDF-dokument