Gå direkt till innehåll
Ny checklista förenklar för hotellföretagare

Pressmeddelande -

Ny checklista förenklar för hotellföretagare

Den som vill starta hotell, Bed & Breakfast eller konferensanläggning måste söka många tillstånd hos kommunen och olika myndigheter. Nu har Tillväxtverket tillsammans med SKL och Bolagsverket utvecklat en digital checklista på verksamt.se som samlar alla tillstånd på ett enda ställe.

Checklistan är framtagen inom programmet Serverat, som genom digitalisering förenklar hanteringen av tillstånd för såväl företagare som handläggare på kommuner och myndigheter. Sedan tidigare finns checklistor framtagna för restaurang och biodling, och fler branscher är på gång.

-Checklistan för hotell ger tillsammans med checklistan för restaurang en komplett bild av alla tillstånd som företag inom den branschen behöver. Senare i år förenklar vi tillståndshanteringen för ännu en stor grupp företagare när vi lanserar en checklista för evenemang, säger Jenny Nordlöf, projektledare på Tillväxtverket.

Checklistan finns på verksamt.se som samlar information till företag från myndigheter. Den kan användas vid start av hotell, Bed & Breakfast, pensionat, vandrarhem, konferensanläggning, stugby eller annan logiverksamhet. Checklistan gäller även för camping med stugor som har vatten och avlopp.

Genom att svara på några frågor om sin verksamhet får den blivande företagaren veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas till kommunen och myndigheter.

Checklista hotell på verksamt.se

Mer information

Michael Heuman, Tillväxtverket
08-681 91 97

Kristina Ljungdahl, Tillväxtverket
08-681 95 09

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191